Skottlossning

Nu har "de" skjutit i Malmö igen.

Det senaste året har de skjutit mycket där. Känns ganska otryggt! Vad är det som händer med vår värld? Och vårt "trygga" Sverige?

Lördag 16 oktober
En man skjuts i axeln under natten till lördagen inne på krogen Barcelona på Adelgatan. Dagen efter kommer en 19-årig man till polisen och anmäler sig själv. Han medger inblandning i händelsen men förnekar brott.
Fredag 15 oktober
Kattarps Tobak på Jägersrovägen rånas för fjärde gången på ett halvår. I samband med rånet skjuter rånaren sammanlagt tre skott i taket. Ingen skadas fysiskt vid händelsen.
Söndag 10 oktober
En man hittas skottskadad vid Preemmacken på Ystadvägen vid midnatt natten till måndagen. Strax efteråt hittar polisen blodspår vid en busshållplats i korsningen Lönngatan Norra Grängesbergsgatan och man tror att det är där mannen blivit skjuten. Mannen skottskadas i bålen men skadorna är inte livshotande.
Fredag 8 oktober
En buss beskjuts vid halvtvåtiden på busshållplatsen vid Ramels väg. Fyra pojkar som själva åkt bussen hoppar av, plockar fram något slags vapen och avlossar det mot bussen. Två rutor krossas men inga människor skadas. 
Torsdag 7 oktober
En 17-åring skjuts i benet strax före åtta på morgonen i korsningen Sorgenfrivägen–Båstadgatan. Pojken faller till marken och får liggande ta emot ytterligare två skott i benen. Han förs till sjukhus där han opereras för allvarliga men inte livshotande skador.
Onsdag 6 oktober
En parkerad bil beskjuts med fyra eller fem skott någonstans på Berguvsgatan strax efter midnatt. Ingen person satt i bilen. Polisen har inga spår efter förövarna.
Lördag 25 september
Tre personer beskjuts utanför barnakuten på Sus i Malmö. En av de tre, som är släkt, rispas på skulten av ett skott. Ett vittne bekräftar skottet men polisen hittar inga spår av förövare, vapen eller kula. Händelsen rubriceras som mordförsök.
Söndag 12 september 2
Vid 22-tiden kommer larm om skottlossning på Idunsgatan nära Lantmannagatan. Skottet avfyrades i luften men föregick av ett bråk. Ingen grips vid händelsen.
Söndag 12 september 1
En man hittas allvarligt skottskadad i korsningen mellan Drottninggatan och Östra Förstadsgatan klockan 03 på morgonen. Två kulor har träffat i buken och han har också skottskador på en arm. Mannen opereras på Sus och några timmar senare meddelas att skadorna inte är livshotande men att tillståndet är allvarligt.

Lördag 11 september
En man i trettioårsåldern skottskadades utanför en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan strax före före klockan 05 på lördagsmorgonen. Mannen sköts i foten. 
Måndag 6 september 3
En buss beskjuts vid omkring 20-tiden. Ingen person skadas. Personen som larmar polisen berättar om två ungdomar som setts vid platsen. Cirka 20.30 grips två ungdomar vid ett buskage vid Midhem med en kolsyrepistol. Kolsyrepistolen tros ha varit vapnet i alla de tre attackerna under kvällen.
Måndag 6 september 2
Två bussar beskjuts omkring kl 18.40, cirka 20 minuter efter skotten på Södra Bulltoftavägen. Ingen person skadas.
Måndag 6 september 1
Två bussar utan passagerare beskjuts strax efter 18-tiden vid viadukten under tågbron vid Södra Bulltoftavägen. Ingen person skadas.
Söndag 5 september
Skottlossning utbryter i en trappa på Von Lingens väg och en person skadas lindrigt. Enligt vittnesuppgifter har den skottskadade ringt på en lägenhetsdörr och tumult uppstod. En 24-åring och hans far, boende i lägenheten, anhålls senare misstänkta för beskjutningen. 24-åringen är ledare för den så kallade K-falangen.
Fredag 3 september
Strax efter midnatt natten till fredagen besköts en man med 4–6 skott någonstans på Ramels väg. Mannen skadades lindrigt i benet. Skadorna tydde på att ett automatvapen använts och att kulorna studsat innan de träffade.
Onsdag 25 augusti
Vid 19:20-tiden fick polisen larm om skottlossning på en gästparkering i samband med ett bråk. Polisen tror att en 27-årig man sköts i foten som hämnd för ett lägenhetsinbrott.
Tisdag 24 augusti 2
Strax efter klockan 22 fick polisen larm om skottlossning mot gatukök. En ruta som träffades av ett skott krossades. Det fanns flera personer i gatuköket, men ingen av dem skadades.
Tisdag 24 augusti 1
Klockan 09:25 besköts en buss på Drottninggatan nära Latinskolan. Passagerare ombord blev chockade, men ingen ska ha träffats.
Måndag 23 augusti 3
Vid 21:30-tiden beskjuts buss 130 på Drottninggatan vid brandstationen. Fyra rutor krossas sannolikt av skott från luftvapen eller kolsyrepistol.
Måndag 23 augusti 2
Vid 17:30-tiden beskjuts en andra stadsbuss på linje 2 på väg till Västra hamnen. Fem rutor krossas.
Måndag 23 augusti 1
Vid 17:30-tiden beskjuts stadsbuss 2 på väg till Västra hamnen. En ruta krossas , föraren slår larm först vid ändhållplatsen.
Söndag 22 augusti
Klockan 03.30: Taxibil i korsningen Föreningsgatan/Amiralsgatan blir troligen beskjuten med luftvapen. Projektilen går in genom främre högra sidorutan. Polisen hittar soft airgun-kulor på marken i ett buskage på Föreningsgatan.
Lördag 21 augusti 2
Ca 22:00 På Drottninggatan vid brandstationen skjuts det eller kastas sten mot en buss från Lund.
Lördag 21 augusti 1
Kl 20.42: Larm om skottlossning på Sevedsplan: 50–60 personer uppges vara inblandade i bråk. Polisen hittar parkerad bil med två förmodade skottskador: en kula vid bakluckan, en vid förarplatsen.
Fredag 20 augusti 2
Ca kl 23.30: Två rutor på buss nr 6 skadas under färd på Föreningsgatan. Oklart om det är skott från luftvapen eller stenar.
Fredag 20 augusti 1

Ca klockan 18: Larm om skottlossning på Sevedsplan. Polisen hittar ingenting. Dagen efter polisanmäls skottlossningen. En man i tjugoårsåldern säger att tre personer fanns vid en bil på Rasmusgatan/Sevedsplan när en okänd gärningsman skjuter mot dem. Bil blir träffad, misstänkta kulhål i en takstolpe.
Torsdag 29 juli
Strax efter kl 23 skjuts en man i 20-årsåldern i benet på Von Rosens väg. Mannen vill inte berätta vad som hänt och polisen har inga spår efter någon gärningsman. FOTO: PATRICK PERSSON

Fredag 23 juli
En entrédörr till ett flerfamiljshus vid Triangeln besköts natten till lördagen. Kulan, som hittades på platsen, orsakade hål i dörren men ingen människa skadades. Motivet är okänt. Foto: Patrick Person
Torsdag 15 juli
Strax efter nio på kvällen larmas polisen till Bennets väg med uppgifter om att en skottlossning har ägt rum. På plats hittar polisen en 16-åring som skjutits i benet.
Lördag 26 juni 2
En timme efter skottlossningen på gymet i Lorensborg skjuts en 29-åring utanför ett livs på Munkhättegatan i Lindängen. Skottet träffar i axeln på en man som sitter i en parkerad bil.
Lördag 26 juni 1
En 30-åring skjuts i ryggen på ett nattöppet gym i Lorensborg. Gärningsmannen avlossar ett skott genom en fönsterruta.
Lördag 19 juni
Tre män, 41, 25 och 22 år, kliver ur en taxi vid Aq-va-kul på Regementsgatan för att gå på klubb. De hör skott och 22-åringen träffas, men klarar sig undan med en brännskada.
Fredag 18 juni
Skott avlossas mot marken på Holmaskolans skolgård i samband med att en grupp unga angriper en äldre man.
Onsdag 9 juni 2
En man skjuts i foten på Södra Skolgatan. Ett par timmar tidigare har en 35-åring skjutits i magen på Bergsgatan. En 42-åring har gripits misstänkt för dådet och det är 42-åringens svåger som blir skjuten på Södra Skolgatan.
Onsdag 9 juni 1
En 35-åring, tidigare ledare i det nedlagda gänget Lion Family, skjuts i magen och i ansiktet. En 42-åring grips misstänkt för dådet. Polisens teori är att 35-åringen har utsatt 42-åringen för utpressning. Strax efter att 35-åringen blivit skjuten, blir 42-åringens svåger skjuten i foten på Södra Skolgatan.
Tisdag 15 juni
En knarkuppgörelse urartar till misshandel i centrala Malmö och en påföljande skottlossning på Hyacintgatan. En 23-årig man träffas i huvudet av en kula.
Onsdag 26 maj
En 33-åring som ska vittna i en rättegång mot en ledande medlem i gänget Black Cobra skjuts ner på Eriksfältsgatan. Skottet går genom båda benen. Black Cobra förnekar ansvar.
Tisdag 4 maj
En hagelsvärm avlossas mot en lägenhetsdörr på Södra Skolgatan. En bil försvinner och hittas brinnande på Inre ringvägen. Skotten knyts av polisen till Black Cobra.
Lördag 17 april
En 24-åring i M-falangen skjuts ner vid en vändzon på Ormvråksgatan. Spåren slutar vid en svart bil.
Onsdag 17 mars
En 21-åring blir beskjuten i sin bil på Professorsgatan. Skytten avbryter när han ser 21-åringens ansikte - troligen har han tagit fel på person.
Söndag 14 mars
Minst två skott avlossas mot gamla polishuset vid Davidshall. Inget vapen och ingen skytt hittas.
Minst två skott avlossas mot gamla polishuset vid Davidshall. Inget vapen och ingen skytt hittas.
Fredag 12 mars
En fastighet på Hårds väg i Malmö beskjuts. Målet är troligen den lägenhet där 22-åringen som skadades vid mordet i Ögårdsparken förra året bor.
Torsdag 18 februari
En 19-årig före detta Black Cobra-medlem skjuts i foten och får sedan ett vapen mot sitt huvud någonstans på Hårds väg.
Storebrodern till ledaren för K-falangen skjuts ihjäl på Stortorget i Malmö. Två män i M-falangen har pekats ut av ett vittne och suttit häktade, men båda är släppta eftersom ingen av dem kan knytas till mordvapnet. Foto: Patrick Person
Söndag 24 januari
En 17-årig Malmöbo och en 36-årig turist skottskadas på Rasmusgatan. Polisens teori är att 17-åringen var måltavlan medan 36-åringen sköts av misstag.






Det har hänt en hel del tråkigheter i Malmö, hoppas de får fast skurkarna!!

Ha en bra dag!!
Puss o kram


Kommentarer
Marie

Usch vad hemskt det ser ut när du spaltat upp det så... Ett tuffare Sverige behövs...

2010-10-20 @ 10:54:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0