Ledig eftermiddag

Idag har jag bara jobbat halv dag:) Alldeles lagom tyckte jag, eftersom det har varit en kanon dag även i dag.
Så efter jag hade jobbat mitt korta pass så cyklade jag hem till Martina o Patrik.
Behövde svalka mig i deras härliga pool kände jag:)
Jag och Martina satt o solade oss o hade det härligt. Vincent busade i sin lilla pool.


Nu börjar sex and the city på tv, det får jag inte missa!!

Ha de bra!!
Puss o kram

SEX AND THE CITY

Sex and the City sändes av den amerikanska kabel-tv kanalen HBO mellan åren 1998 och 2004. Serien utspelar sig i New York, och handlar om fyra kvinnors liv, vänskap, kärlekar, sex och mode. Tre av kvinnorna är mellan 35 och 40 år, och en av dem är över 40. Serien är en situationskomedi, men har tydliga inslag av såpopera. Sex and the City tog ofta upp aktuella och viktiga ämnen, såsom kvinnors ställning i samhället. Premiäravsnittet sändes den sjätte juni 1998, medan det sista avsnittet sändes 22 februari år 2004.

Serien handlar om Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) och hennes tre väninnor Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) och Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), och deras liv som singlar i New York. Serien har blivit mycket populär för sina autentiska bilder från gator, klubbar, butiker och restauranger i New York, samtidigt som de tänjt på gränserna för mode och sexuell tabu.

Boken Sex and the City baseras på Candace Bushnells spalt I tidskriften New York Observer. I synnerhet seriens första säsong är baserad på material från boken, men i och med att seriens andra säsong började spelas in kom serien att bli alltmer egen och i många avseenden gå längre än boken. I seriens två första säsonger kretsar handlingen i avsnitten i stort omkring Carries arbete med att skriva sin spalt, och hennes research i ämnet. Detta blev dock mindre och mindre tydligt allteftersom serien fortgick.

Den första säsongen av programmet sändes mellan juni och augusti år 1998 på HBO. Seriens andra säsong visades från juni till oktober 1999. Den tredje säsongen sändes under samma tidsperiod året efter. Säsong fyra sändes i två omgångar. Den första var juni-augusti 2001, och den andra var under januari och februari 2002. Under sommaren samma år visades säsong fem. Den sista säsongen delades upp i två omgångar, i likhet med säsong fyra, där den ena sändes mellan juni och september 2003, och den andra delen under januari och februari 2004.

 

Underbar helg!!

Så skönt det har varit i helgen.
I går, lördag jobbade jag först....sen träning. På kvällen hade jag bjudit hem 4 tjejkompisar. Kan vara rätt skönt i bland att inte ha en massa folk här när man har någon tillställning, fast det oxå har sin tjusning.
En av tjejerna, Emma hade med sin söta dotter Ida. Så med henne var vi 6:)
Vi grillade kycklingfile. Jag hade klyftat bakpotatis och köpt morötter o rödbetor som jag hade i ugnen med olivolja och grovsalt! Mums blev det!
Vi satt på vår altan till 1 ungefär, superhärlig kväll!



Filippa o Jenni på vår altan!



Jenni o lilla Ida o Emma:)



Martina <3



Filippa o Moa:)

Sen i dag har vi varit i Martina o Patriks trädgård hela dagen. Solat o badat!! Vi var där från 12 till 8, så en heldag! Busat och badat med Vincent! Grabbarna lirade lite med fotbollen o sköt även luftgevär! Mellan allt badande:)




Vincent badar:)




Jimmy o Patrik i plurret!


Skönt att det åska o regnade lite i kväll. Känns som det inte är lika kvavt mer ute.

Sov gott!!


Cykeltur

I dag började jag dagen med ett pass på vibe. Sen gick jag in o jobbade i några timmar.

När jag kom hem hade Jimmy grillat kyckling:) Väldigt gott!!

Efter maten tog vi cyklarna och cyklade till tobbe o karro. De har köpt ett nytt hus som vi var nyfikna på att se:)
Jätte fint!! Där kommer vara många trevliga grillfester tror jag:)

Vi cyklade även förbi mina föräldrar en sväng. Jag skulle lämna av pappas kamera. Så hann vi även med att spela en runda kort:) Som jag lyckligtvis vann!



Här är en bild på en cykel som är hemskt lik min fina:)

Härliga onsdag!

I dag har jag har en lyxig dag! Först 2 kunder på förmiddagen. Sen hade jag 3,5 timmes lucka.
Så jag och Jenni var i stan. Där träffade vi på Filippa och gick och fikade på systrar och bönor.
Vi satte oss på uteserveringen! Fantasktiskt skönt!
Sen gick jag och jobbade, hade 4 kunder på eftermiddagen:)
Efter jobb så kom Jenni, så gick vi in och tränade på vibe. Hennes första träning där. Men hon verkade gilla det och vill gärna börja:)
Det är ju väldigt bra träning!


Systrar och bönors hemsida:

http://www.systrarochbonor.se/

Vibes hemsida:

http://www.vibecenter.nu/

Hoppas er dag varit bra!! Tänk... på lördag ska det bli 29 grader!!!:)

Puss o kram

Diggiloo foton:)

Lite trevliga bilder från diggiloo konserten i går:)



Linda o Jenni i "deras" kiosk.



Jag i kiosken



Scenen

Söndag

I dag var det äntligen dax för diggiloo konserten!
Vi samlades ett glatt gäng vid halv 4 tiden. Sen blev vi uppdelade till olika kiosker på området.
Jag o Sofia hamnade i samma kiosk:) Sen fick vi en liten rundtur.
Vi började med att fylla på kiosken. Och som tur var så var det likadan popcorn maskin som på biografen. Så det klarade jag av galant:) (jobbade på biografen i  12 år)
Helt plötsligt blev vi 6 st i kiosken, så det blev lite trångt. Så jag o Sofia gav oss ut för att sälja program, vilket gick jätte bra:)
Vädert var kanon (nästan lite för varmt). Folk var på bra humör. Såg bara en person svimma...
Efter showen, som varade i nästan 4 timmar (med paus) så gick vi bakom scenen. Tur vi kunde utnyttja våra back stage pass:) Vi fick några autografer i programmet:)

Så nu sitter jag här, med dunkande och trötta fötter...
Får väl hoppa i bingen!
Sov gott!!
Puss o kram

http://www.storforsen-hotell.se/images/photos-events/diggiloo_380pxl.jpg

Lördagen

Började dagen med att jobba, som vanligt på lördagar:) Skulle egentlligen träna efter jobb, men det kändes som det var 30 grader varmt, så jag brydde mig inte om det (tur jag redan tränat 4 ggr denna veckan)
Körde i stället och köpte mig en bakad potatis och cyklade och satte mig i mina föräldrars trädgård.
Sen var jag hos dom hela dagen, och kvällen med. Enda till vid 12 faktiskt:)
Riktigt mysigt!


Bakad potatis i ugn
1 Info
Inga ingredienser

Använd jämnstora potatisar, helst av mjölig sort som King Edward, Provita, Magnum Bonum, Hertha eller Matilda. Beräkna 1-3 potatisar per portion, beroende på storlek och om de ska serveras som förrätt eller huvudätt. De kan vara större eller mindre men bör vara jämnstora så att de blir färdiga samtidigt. Sätt ugnen på 200°. Borsta potatisarna väl. Stick i varje potatis med en grov nål, annars kan de "explodera" i ugnen under bakningen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret mitt i ugnen eller i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Saltbädd är onödigt. Baka potatisen tills den är mjuk, pröva med en provnål. Medelstor potatis är färdig på ca 45 minuter, större potatis på ca 1 timme. Om potatisen sveps i aluminiumfolie blir den mer fuktig inuti och bakningen tar längre tid än utan folie. Potatisen kan också ugnsbakas i 175°, tex brevid en kötträtt som steks i ugnen. Bakningstiden ökar då med ca 15 minuter. Skär ett kryss i varje potatis när de är färdiga och tryck ihop dem från sidorna så att krysset öppnar sig. Lägg i en klick smör eller bordsmargarin och dofta över lite paprikapulver eller sätt i en dillvippa. Servera den bakade potatisen med olika tillbehör i skålar, tex hackat hårdkokt ägg blandat med hackad dill, storkornig kaviar, gärna löjrom, eller hackade anjovis- eller matjesillsfiléer, hackad rödlök eller tunt skivad purjolök och gräddfil eller creme fraiche.

Smaklig spis:)

Puss o kram

VM fest

I fredags kväll var vi på VM fest/ grill fest hos Martina o Patrik. Det var väldigt trevligt, och fullt ös!
Det bjöds på korv och hamburgare och pastasallad med en massa tillbehör. Rikigt gott:)
Fotbollen var jag inte så intresserad av. Men ändå satt jag och kollad, och det var ju väldigt spännande. Blev både förlängning och sen straffar.

Historia Fotbolls-VM

Fotbolls-VM arrangerades för första gången 1930 i Uruguay. Därefter har turneringen anordnats vart fjärde år förutom 1942 och 1946 då andra världskriget och dess följder satte stopp. Vid första turneringen deltog endast 13 lag, från och med 1998 innehar VM-turneringen 32 platser. Brasilien är det enda landet som deltagit i samtliga mästerskap.

Under hela 1900-talet har Europa och Syd- och Nordamerika turats om att arrangera turneringen. Men numer anser FIFA att även andra kontinenter har möjlighet att arrangera världens största mästerskap (Fotbolls-VM har fler tv-tittare än ett helt Sommar-OS). 2002 gick turen till Asien för första gången. Japan och Sydkorea delade på arrangerandet och 2010 har turen kommit till Afrika, Sydafrika.

 

Där fick ni lite trevlig info:)

 

Puss o kram

Diggiloo!!

På söndag är det dax! Diggiloo kommer till stan. Min granne har hand om personal styrkan. Så jag och 3 vänner ska hjälpa till.
Vi ska jobba i kiosken. Sen har man ju möjlighet till att se konserten:) Det ska dessutom bli fint väder, så det ska bli himla skoj!

Idag har jag varit på massage, så himla skönt! Jag känner mig alltid som nyfödd efter. Hon är så duktig, Ann.




Så känner du dig stel, eller bara vill bli ompysslad? Ring henne, superduktig! 041019696
RSS 2.0