Resan är bokad!!!

Nu har vi bokat resa till New york och Mexico!! Det är visserligen ett tag till vi åker, men det ska bli såå himla skönt!!!

Vi skulle egentligen till Mexico när vi var på kryssningen, men eftersom svininfluensan utbröt där så fick vi inte komma in i landet.

Vi ska först vara i New york 4 dagar, shoppa loss en massa och kolla in lite sevärdigheter.
Sen blir det Mexico en vecka, med mycket sol o bad:)
Det var inte så farligt dyrt, för hela paketet med resa och hotell, 12000 kr:) Ett riktigt klipp!!


http://mexico-travel.com/images/mexicofan.jpg





http://www.top-things-to-do.com/mexico/cancun_mexico.jpg



http://www.top-things-to-do.com/mexico/cancun-mexico.jpg

Några härliga bilder från Cancun i Mexico, dit vi ska:)





http://www.ooz.nu/blog/wp-content/uploads/2007/04/new-york6.jpg



http://www.newyorkexperten.se/O16QCJNZEJCFCW7_1/AX0422BL/xhtmlcss/images/newyorkabc.jpg


http://www.albatros-travel.se/Reseoversikt/newyork-newyork/Gallery/new%20york-frihedsgudinden.jpg

New york, en hel del sevärdigheter...mycket som står på vårt schema. Förutom shopping så vill jag även se lite av detta:

Sex and the Citys New York

Det råder ingen tvekan om att Sex and the City är en av vår tids mest succéartade och inflytelserika tv-serier. Att serien utspelar sig i New York har väl inte lyckats undgå någon? Man kan numera ta organiserade Sex and the City- turer som tar en till kända platser både från serien och från filmen. Vill man göra en tur på egen hand följer här en liten guide till några av dessa platser.

En given gata att besöka är Perry Street, som ligger mellan Bleeker Street och West 4th Street i området West Village. Det är nämligen här som Carrie Bradshaws lägenhet ligger. Kanske hittar du de berömda trappstegen?

Två kvarter härifrån, i hörnet av Bleeker Street och West 11th Street, ligger Magnolia Bakery. På detta bageri finns de omtalade cupcakes som syns ett flertal gånger i serien.

The Modern heter restaurangen på Museum of Modern Art (11 West 53rd Street) och det var här som Carrie avslöjade för sina väninnor att hon förlovat sig.

Carrie och de andra älskar ju verkligen att shoppa. Hos lyxiga Manolo Blahnik kan man frossa i skor på samma sätt som Carrie gör i serien. Butiken ligger i Midtown, 31 West 54th Street. På samma gata finns andra exklusiva butiker som vi känner igen från serien som Barneys, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue och Tiffanys, världens mest kända juvelerarbutik.

I filmens kanske mest romantiska scen får vi se Miranda och Steve återförenas. Denna mycket laddade scen spelas in på Brooklyn Bridge. När vi ändå befinner oss i Lower Manhattan kan Staten Island Ferry lika bra nämnas. Det var på denna färja som Charlotte annonserade att hon ska gifta sig. Färjan är gratis och ger en härlig utsikt över Downtown.

En annan klassisk scen är den så kallade ” Ex and the City”-monologen där Carrie inte är så glad på Mr Big minst sagt. Scenen spelades in på Plaza Hotel, 768 5th Avenue.

Eleven Madison Park är en av New Yorks mest innovativa restauranger. Det är också här som Mr Big deklarerar att han förlovat sig med ” the stick figure with no soul”, en scen som många fans minns med obehag. Adressen hit är 11 Madison Avenue.

En lite mer romantisk scen utspelar sig på Pete´s Tavern, den restaurang i New York som funnits i längst tid. Miranda friar till Steve här. Adressen är 129 E. 18th Street. Själva bröllopet äger rum i Jefferson Market Garden som ligger på Greenwich Avenue mellan 6th Ave och West 10th Street. Denna plats är perfekt om man vill komma bort från storstadspulsen för en stund.

I Bryant Park, 42nd Street and 6th Avenue, i Midtown arrangeras New York Fashion Week.
Bilder från detta evenemang syns ett flertal gånger i serien.




Tack för mig nu ska jag se "ensam mamma söker" på tv3s hemsida!

Puss o kram


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0