Filmtajm

I kväll har jag o Jimmy sett "Greenberg".
Det var nog helt ärligt, den sämsta film jag sett på väldigt länge! Vi snabbspolade igenom halva filmen:)
Trodde att det skulle hända något, men icke! Sen till råga på allt så bara den slutar, utan ett slut...skum!
Så se den inte!!

Poster Greenberg (2010)

"Greenberg" är det långt mellan skratten även om de tittar fram ibland, men då undrar man direkt om det är okej att glädjas åt så tragiska människor. Fast det är inga enskilda, livsavgörande tragedier vi pratar om, utan folk som bara är så obekväma i de mest normala sociala situationer att man inte kan annat än skruva på sig där man sitter. Det känns som om filmen liksom skaver sig fram och gör mer och mer ont ju längre tiden går.

Själva handlingen är förstås mindre viktig och snabbt beskriven i en sådan här typ av film. Roger Greenberg (Ben Stiller) är 40 och har precis fått vård efter ett psykiskt sammanbrott. Han får låna broderns hus i Los Angeles medan denne är på semester och under tiden träffar han assistenten Florence (Greta Gerwig).

Mitt i deras trevande kärlekshistoria tar han kontakt med gamla vänner, vilket målar upp en bild av hans förflutna samtidigt som vi förstår mer av vad som är så otroligt fel med hans liv just nu. För Roger har stora problem, det råder det inga tvivel om. Han är inte bara egocentrisk, bitvis elak och världsfrånvänd utan även olycklig och helt utan framgång både vad gäller jobb, kärlek och andra relationer.

 

 

 

 

Nu fortsätter "berg flyttar in". Så tillbaka till tvn:)

 

Sov gott!!!

Puss o kram

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0